March 20, 2011

Obara

Za Ano po tatinem receptu:
Na 5 žlicah olja popražim drobno čebulo (na drobno zrezano) toliko da postekleni.
Dodam na kvadrate zrezana piščančja prsa ter pražim cca 5 min, da se popečejo.
Nato dodam koruzo (1 skodelica), grah (1 skodelica) ter pražim cca 10 min, da voda izpari.
Dodam 3 žilice ostre moke, malo popražim in zalijem cca 7 dcl vode, da je primerno tekoče.
Dodam paradižnikovo mezgo, lovor, šetraj, majaron, timijan, rožmarin (vsakega po malo). Solim po okusu.
Kuham tako dolgo, da je meso mehko.

3 comments:

  1. waaa, pa še s slikcami opremljeno!! :) super, hvala, pa mam idejo kaj kuhat jutri... :) hehe. :)
    ***

    ReplyDelete
  2. pa vidim, da bom mogla dokupit začimbe... :)

    ReplyDelete
  3. sem jo naredila včeraj... samo ni ratala niti približno tako dobra kot od tvojega tata... bo treba vadit... :)

    ReplyDelete