July 19, 2010

Slemenova špicaKot "pravi" planinci smo se na vroč julijski dan ob 12h odpravili lazit v Julijske Alpe. Naš cilj je bila Slemenova špica (1911m) do katere smo lazili cca uro in pol. Nazaj je šlo hitreje (med drugim tudi zato, ker nisem več škljocala). Ker je bilo na Vršiču vse zasedeno, smo parkirali pri Erjavčevi koči/domu/gostilni (parkirišče se vidi na sliki 3).
Foto 5: Pot na Malo Mojstrovko. Nazaj grede smo srečali družino turistov v šlapicah. Očitno smo bili nekateri 'preveč' obuti.
Foto 6: "Zelen hrib" naša destinacija.
Foto 8: Vidijo se značilna jezerca, ki so bila ob našem obisku bolj luže, ampak vseeno polne življenja (paglavci, pupki, drsalci).
Foto 9,10,11: Škatla s štampiljko (blazinca je celo delala) se nahaja pod vrhom, zato ker je na samem vrhu preveč ovčjih bobkov in kopriv. The smell of victory ;)
Foto 12: Pogled z vrha je fantastičen.
Nazaj grede smo se ustavili še pri Jasni in Martinu.
Pridelali smo si lažje sončne opekline, musklfiber in nove izkušnje. Ja, naslednjič gremo definitivno prej na pot.

6 comments:

 1. ... ja ob 12ih je res mau zgodna, hehe ... u kašna lepa travca (na uni z drevesi) ... pa brkata hribolazca, al se sam men zdi al sta si zlo podobna - mogoč mata istega brivca :) ... pa dobr d sm prov gledov kaj je to za en kamenje tam o koprivah ... pol sm pa prebrau ...

  ReplyDelete
 2. ... na uni fotki k sta sam dva drevesa ...

  ReplyDelete
 3. si zašvicala fulJ! :)
  po pravici... nič vam ne zavidam tegale izleta... :) hihi... ampak lepo da ste se imeli fajn***

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. s spalnega stalisca cist razumem start ob 12ih...

  ReplyDelete
 6. Slemenova špica je za softiče:)

  ReplyDelete